Cum pot crea un CV?

Creează un CV eficient pe CVapp.ro în 10 pași

Acest articol îți prezintă cele mai importante secțiuni ale editorului nostru de CV-uri, de la început și până la sfârșit.

Pasul 1: Alege un model și accentele de culoareÎncepe prin a selecta un model cu un design relevant pentru domeniul tău de activitate. În prezent, ne face plăcere să le oferim utilizatorilor 26 de modele unice, create de specialiști, pentru nevoile diverse ale persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. Nu-ți face prea multe griji privind alegerea modelului inițial. După ce adaugi datele din CV, poți schimba fără probleme designul sau poți reordona secțiunile. De asemenea, am lansat selectorul nostru de culori personalizate, care oferă o paletă cromatică largă datorită sistemului de selectare a culorilor în degrade. Niciodată nu a fost mai simplu să creezi un CV unic!

Pasul 2: Adaugă-ți datele personaleÎn funcție de zona în care lucrezi sau de domeniul tău, unele câmpuri din această secțiune ar putea fi mai relevante decât altele. Poți sări peste anumite câmpuri sau le poți lăsa necompletate. Reține că aceasta este prima secțiune la care se va uita cititorul, așa că trebuie să lași o impresie bună. 

Iată câteva câmpuri importante din secțiunea Detalii personale:

  • Denumirea postului: aceasta este denumirea postului sau funcția căutată. Acest câmp se află în partea de sus a CV-ului și oferă o modalitate excelentă de a personaliza CV-ul pentru fiecare candidatură în parte.
  • Fotografia: dacă ai o fotografie profesionistă disponibilă, o poți încărca în această secțiune. Nu uita că unele modele permit utilizarea de fotografii, iar altele, nu. 

Pasul 3: Redactează-ți profilul profesional. Profilul tău profesional îți dă ocazia de a capta atenția unui cititor cu 3-4 fraze simple despre palmaresul tău per ansamblu, atuurile care te recomandă pentru post și intențiile tale de viitor. 

Pasul 4: Adaugă linkuriCV-urile oferă un spațiu limitat, așa că linkurile sunt soluția compensatorie perfectă. Include date suplimentare cu un link către profilurile tale de pe rețelele sociale, site-ul personal sau portofoliul online. 

Pasul 5: Adaugă istoricul profesionalAceasta este secțiunea principală a CV-ului tău. Include roluri din ultimii 10 ani care îți prezintă experiența relevantă.  Iată un link util în care îți explicăm când ar trebui să incluzi toate locurile de muncă anterioare în CV și când, nu.  

În această secțiune, cele mai multe CV-uri moderne folosesc buline și cuvinte-cheie și accentuează rezultatele obținute. Cel mai dificil aspect din această secțiune este de obicei găsirea celui mai bun mod de a utiliza cât mai puține cuvinte posibil, comunicând în același timp cu exactitate faptul că experiența ta ți-a oferit abilitățile potrivite pentru locul de muncă la care candidezi. 

Dacă ai un blocaj creativ, aruncă o privire la modul în care s-au folosit liste cu buline în vechea fișă a postului tău sau vezi chiar listele din anunț care descriu noul loc de muncă pe care îl cauți. CV-ul tău ar trebui să aibă un format similar și să includă cuvinte cheie similare.

Pasul 6: Adaugă forma de învățământ absolvităCa regulă generală, trece întotdeauna cel mai înalt nivel de educație. Dacă ai un doctorat, poate că nu mai este chiar necesar să incluzi și date despre liceu. Nu uita: spațiul este limitat. Dacă ai o experiență de lucru vastă, detaliile suplimentare privind educația nu sunt deosebit de importante. Și totuși, dacă scrii un CV pentru primul loc de muncă de după universitate sau liceu, îți recomandăm să detaliezi experiența ta educațională în această secțiune.

Pasul 7: Enumeră-ți abilitățileSecțiunea Abilități este o modalitate excelentă de a comunica detalii despre tine într-un format care necesită foarte puține cuvinte și spațiu. Modelele noastre sunt concepute pentru o prezentare vizuală optimă a experienței tale pe baza unor abilități specifice. Abilitățile pot fi și o modalitate eficientă de a-ți optimiza CV-ul prin cuvinte cheie relevante. 

O altă caracteristică nouă și utilă a creatorului nostru de CV-uri este instrumentul de recomandare a abilităților. Poate că nu știi exact ce abilități să treci în CV – însă, când ai algoritmii noștri de învățare automată alături, CVapp.ro îți rezolvă toate problemele. Creatorul nostru de CV-uri va sugera automat abilități probabile în partea de sus a secțiunii. Pe măsură ce le adaugi, sistemul va analiza setul actual și va sugera noi abilități relevante, pe care le poți plasa unde dorești și cărora le poți ajusta nivelul.

De exemplu, abilitățile pe care le-ar putea adăuga un manager de vânzări ar putea fi: Vânzări, CRM, Dezvoltarea vânzărilor, Managementul vânzărilor, Salesforce, Analiza pipeline-ului etc. Consultă colecția noastră de exemple de CV-uri pentru a vedea abilități specifice domeniului tău. În plus, poți să lași instrumentul de recomandare a abilităților să se ocupe de această parte. 

Pasul 8: Adaugă secțiuni speciale și personalizează layoutul.În partea de jos a editorului, vei găsi câteva secțiuni opționale, de exemplu cele despre cursuri, recomandări, limbi străine, activități extracurriculare și stagii.  

Poți chiar să adaugi o secțiune personalizată și să o denumești oricum vrei tu. După ce adaugi secțiuni speciale, poți reordona cu ușurință orice secțiune din CV-ul tău, așa cum poți vedea aici.   

Editorul titlului secțiunii este un alt mod de a face scrierea CV-ului mai ușoară, permițându-ți să îți personalizezi CV-ul după cum dorești. Poți redenumi și edita cu ușurință titlurile secțiunilor în funcție de necesități și de obiectivele tale. 

Pasul 9: Editează, editează și iar editeazăDoar asta contează! Înainte de a trimite un CV, lasă-ți niște timp pentru a-l revizui și edita. Citește-l invers. Citește-l cu voce tare. Roagă un prieten să-l citească. Este incredibil de ușor să faci o greșeală de ortografie și să nu-ți dai seama. Încercăm să folosim cât mai multe corectoare ortografice, dar te rugăm să nu te bazezi numai pe aplicație sau pe corector dacă vrei un CV corect și citeț.

În plus, s-ar putea să ajungi să ai mai mult conținut în CV decât e nevoie. Este esențial să-ți revizuiești și să-ți condensezi CV-ul la cele mai importante detalii; așa vei obține un document concentrat și de efect.

Pasul 10: Descarcă sau distribuie-ți CV-ulDupă ce îți editezi CV-ul, mai sunt câțiva pași pe care îi poți parcurge:

Ne face plăcere să oferim funcția de export Docx (Word) pentru apreciatul nostru model „Drumul spre Dublin”. Însă nu-ți face prea multe griji privind alegerea modelului inițial. După ce adaugi datele din CV, poți schimba fără probleme designul sau poți reordona secțiunile. 

Creează o scrisoare de intenție adaptată CV-ului tău

Nu uita că acum oferim 18 modele de scrisori de intenție excepționale care să-ți însoțească CV-ul pe drumul către angajator. Designurile elegante și moderne se potrivesc cu modelele noastre de CV-uri, iar candidatura ta se va face și mai remarcată. Trebuie doar să faci clic pe fila Scrisoare de intenție din panoul de bord și să începi o scrisoare de intenție perfectă prin care vei ajunge la nivelul următor. Poți chiar să îmbini CV-ul și scrisoarea de intenție într-un singur document pe care să îl trimiți potențialilor angajatori. Această opțiune de fuzionare în PDF nu îți oferă un plus de confort doar ție, ci și recrutorilor, așa că toată lumea are de câștigat!

Nu uita să utilizezi noua noastră funcție Statistici, care îți permite să urmărești vizualizările CV-ului pe termen scurt și lung. Află cât timp ți-a vizualizat cineva CV-ul și din ce locație. Ai posibilitatea de a găsi oportunități globale în funcție de orașul/țara în care se află cititorii CV-ului tău, așa că ai și ocazia de a nu-i trece cu vederea pe recrutorii interesați!

Nu uita să citești și newsletterul nostru, unde găsești o mulțime de sfaturi excelente – și recente – despre CV-uri și carieră. La fiecare două săptămâni, specialiștii noștri în carieră adună cele mai bune sfaturi despre CV-uri și joburi și le trimit direct în inboxul tău. Vei găsi acolo trucuri pentru dezvoltarea profesională, metode de căutare a unui loc de muncă, studii despre CV-uri, sugestii pentru productivitate și sănătate mintală și multe altele. Și toate pot fi citite în doar max. 15 minute!

De asemenea, ne place să ne încurajăm vizitatorii și utilizatorii să consulte evaluările excepționale care ne-au fost acordate pe Trustpilot. Depunem mari eforturi pentru a vă mulțumi pe toți și suntem foarte bucuroși să facem acest lucru.