Cum redactez o scrisoare de intenție?

Poți utiliza CVapp.ro pentru a crea, descărca și distribui gratuit scrisori de intenție. Fiecare model de CV are un model corespondent de scrisoare de intenție pe care o poți trimite împreună cu CV-ul tău. Vei avea acces la un număr nelimitat de scrisori de intenție, opțiuni de culoare personalizate și posibilitatea de a descărca documente PDF. Poți chiar să combini CV-ul și scrisoarea de intenție într-un singur document, așa încât procesul de recrutare va fi mai simplu pentru toată lumea. Vei găsi această nouă funcție în meniul derulant, la opțiunea „Mai multe”, în partea dreaptă a previzualizării CV-ului/scrisorii de intenție. Apoi, trebuie doar să alegi cele două documente pe care vrei să le combini – asta-i tot! Vezi imaginea de mai jos.

Modul de creare a unei scrisori de intenție pe CVapp.ro

Pasul 1: Conectează-te la CVapp.ro și, din panoul de bord principal, fă clic pe fila cu denumirea „Scrisori de intenție” de lângă CV-uri.

Pasul 2: Selectează „Nou” pentru a crea o nouă scrisoare de intenție și a deschide editorul. Vezi imaginea de mai jos.

Pasul 3: Completează detaliile scrisorii de intenție. Fiecare scrisoare de intenție are 3 secțiuni:

  • Secțiunea Date angajator este locul în care adaugi detaliile specifice ale companiei pentru fiecare scrisoare de intenție, cum ar fi numele companiei sau numele responsabilului de angajări, dacă îl știi. Dacă nu, nu completa secțiunea.
  • Secțiunea Date personale este cea în care adaugi detaliile personale, inclusiv denumirea postului. Noi adăugăm câteva detalii din CV-ul tău ca să te ajutăm să începi.
  • Secțiunea Detalii scrisoare este cea în care adaugi mesajul scrisorii de intenție. 

Pasul 4: Poți selecta designul modelului pe care vrei să îl folosești și poți descărca gratuit scrisoarea de intenție imediat ce ești gata. Poți fie să descarci scrisoarea de intenție ca PDF, fie să o combini cu CV-ul tău. Dacă trimiți scrisoarea de intenție împreună cu CV-ul, îți recomandăm să folosești același design, astfel încât CV-ul și scrisoarea de intenție să se potrivească. Vezi imaginea de mai jos. 

  1. Alte sugestii pentru scrisorile de intenție

Mai jos ai câteva sfaturi și resurse suplimentare pentru a redacta scrisori de intenție ieșite din tipar.

Modificarea numelui și limbii din scrisoarea de intenție

Numele scrisorii tale de intenție va fi numele companiei la care cauți un loc de muncă. Dacă nu adaugi postul sau numele companiei, vom eticheta implicit scrisorile de intenție cu textul „Fără titlu”. Dacă le denumești cum trebuie, vei menține ordinea pe panoul de bord. n plus, poți schimba limba scrisorii de intenție printr-un clic pe pictograma cu steag de sub numele scrisorii de intenție – de aici, poți selecta limba pe care vrei să o folosești.

Modul de ștergere a unei scrisori de intenție

Poți șterge scrisorile de intenție din panoul de bord al acestora, făcând clic pe opțiunea Ștergere. Procesul de ștergere este ireversibil. Scrisorile de intenție șterse nu pot fi recuperate de echipa noastră. Vezi imaginea de mai jos.

Resurse pentru redactarea scrisorilor de intenție

Pentru mai multe sugestii despre cum să scrii o scrisoare de intenție excelentă, vizitează-ne blogul. Am redenumit blogul, „The Elevator” pentru a reflecta într-o mai bună măsură scopul tuturor articolelor și sfaturilor pe care le primești acolo. Acest blog are rolul de a te ajuta să-ți atingi obiectivele profesionale și să te „eleveze” spre apogeul carierei tale. Indiferent dacă vrei ajutor pentru a-ți pregăti candidatura, asistență pentru faza preliminară a interviului sau sugestii despre cum să faci față provocărilor de la serviciu, „The Elevator” vine cu o colecție de sfaturi nuanțate direct de la experții noștri în carieră. Postăm întotdeauna sugestii noi despre redactarea CV-urilor și scrisorilor de intenție, sfaturi pentru carieră și multe altele. Am publicat deja peste 30 de noi bloguri până acum în acest an. În plus, am actualizat zeci dintre blogurile noastre existente pentru a-ți aduce idei noi și sfaturi de specialitate recente pentru anul 2022.

Exemple de scrisori de intenție care te vor impresiona + Descărcare gratuită