Cum îmi pot personaliza CV-ul?

Modelele noastre de CV-uri sunt gândite în așa fel încât să se adapteze la conținutul tău și să arate excelent, indiferent de design. Ne face plăcere și să anunțăm că am adăugat trei noi modele atractive de CV-uri și scrisori de intenție, așa că fiecare candidat va beneficia de un aspect inedit. Cape Town are un sistem modern de culori contrastante și un font îndrăzneț, în timp ce Geneva își menține eleganța cu un text discret pe un fundal vivace. Lisabona este cel mai nou membru al familiei noastre creative, propunând o cromatică jucăușă și o atmosferă nautică.  Pe lângă aceste noi modele atractive, oferim și o versiune îmbunătățită a modelului nostru Moscova.Avem un model pentru fiecare, la doar un clic distanță!

Mai jos ai câteva moduri în care îți poți personaliza CV-ul. 

Personalizarea layoutului

Există câteva moduri prin care poți personaliza aspectul CV-ului, inclusiv: 

  • Schimbă tematica/culoarea - Află mai multe despre cum să schimbi modelul și să personalizezi culorile aici. Selectorul nostru de culori personalizate este ușor de folosit și îți va anima cu adevărat CV-ul. 
  • Adaugă bare colorate în care să indici vizual nivelul abilităților  - Această funcție poate fi găsită în bara laterală, la secțiunea Limbi/Abilități. 
  • Folosește avataruri, sunt disponibile în majoritatea modelelor  - este o funcție de personalizare opțională, dar elegantă. 
  • Adaugă/elimină poza - Unele dintre modele sunt concepute să includă o fotografie, dar poți să o elimini din orice model. În plus, poți edita și elimina fundalul fotografiilor pentru a obține un aspect de portret profesionist.Află mai multe despre încărcarea sau editarea fotografiilor aici.
  • Rearanjează secțiunile* - Fiecare secțiune de la Profilul profesional din coloana principală a CV-ului poate fi rearanjată. Pentru a reordona o secțiune, fă clic pe pictograma tip grilă din stânga secțiunii, după cum vezi mai jos. Apoi, poți trage secțiunile în sus sau în jos. Vezi imaginile de mai jos.

  • Schimbă limba - Află mai multe despre cum schimbi limba CV-ului de aici.
  • Omite secțiuni și câmpuri - Exclude secțiuni sau câmpuri din CV, lăsându-le necompletate. Etichetele sau secțiunile pe care le omiți sunt eliminate automat din CV.
  • Redenumește și editează titlurile secțiunilor - Poți și să editezi și să redenumești titlurile secțiunilor acum, obținând un aspect accesibil și inconfundabil. 
  • Adaugă linkuri - Adaugă linkuri personalizate către profilul tău de LinkedIn, portofoliul online etc., în secțiunea Date personale.
  • Adaugă abilități impresionante cu instrumentul de recomandare a abilităților- Poate că nu știi exact ce abilități să treci în CV – însă, când ai algoritmii noștri de învățare automată alături, CVapp.ro îți rezolvă toate problemele. Creatorul nostru de CV-uri va sugera automat abilități probabile în partea de sus a secțiunii. Pe măsură ce le adaugi, sistemul va analiza setul actual și va sugera noi abilități relevante, pe care le poți plasa unde dorești și cărora le poți ajusta nivelul. Niciodată nu a fost mai ușor să-ți uimești angajatorii cu abilitățile potrivite. 

În plus, am lansat recent o serie de instrucțiuni video pentru unele dintre cele mai căutate posturi, alături de un proces de creare a CV-ului pas cu pas în creatorul de CV. Datorită sugestiilor și recomandărilor suplimentare, aceste ghiduri video sunt o modalitate excelentă de a te diferenția și a-ți convinge angajatorii. 

* În prezent, nu poți reconfigura layoutul pentru secțiunile de date personale, profilul profesional, hobby-uri sau abilități. De exemplu, nu poți să muția secțiunea de abilități de la dreapta la stânga sau să adaugi o margine sau un sfârșit de pagină. Sperăm să avem mai multe funcții disponibile pentru personalizarea aspectului în viitor. 

Adăugarea unei secțiuni personalizate

O altă modalitate de a-ți personaliza CV-ul este dată de secțiunile personalizate. Poți alege orice titlu vrei pentru o secțiune personalizată. Pentru a adăuga o secțiune personalizată, derulează până la partea de jos a editorului de CV-uri, unde găsești diferite opțiuni pentru adăugarea de secțiuni noi.

  1. Fonturi și dimensiuni de fonturi

În prezent, nu poți edita fontul sau dimensiunea fontului în CV-uri sau în scrisorile de intenție. Sperăm să oferim mai multe funcții pentru fonturi în viitor. Între timp, îți sugerăm să testezi diferitele designuri de modele disponibile, deoarece fiecare dintre acestea utilizează fonturi ușor diferite. 

Crearea unui CV de o pagină

Lungimea ideală pentru CV-uri este de o pagină. Pentru a aplica acest deziderat în practică, ar trebui să te concentrezi numai pe cele mai relevante și impresionante informații, eliminând excesul de date care nu te avantajează. Reține că nu poți să editezi dimensiunea fontului pentru a reduce lungimea CV-ului. 

Nu uita să personalizezi și scrisoarea de intenție! Niciodată nu a fost mai ușor să creezi o scrisoare de intenție impresionantă, iar acum o poți asorta cu modelul de CV printr-un simplu clic. Le recomandăm constant candidaților să adapteze scrisorile de intenție în funcție de jobul dorit – așa, își cresc perspectivele de angajare. Dacă păstrezi scrisorile de intenție pe panoul de bord, poți obține cu ușurință un aspect coerent și organizat și îți poți structura și căutarea unui loc de muncă! 

Și nu uita că acum poți combina CV-ul și scrisoarea de intenție într-un singur document PDF! O structură clară și un confort maxim sunt acum mereu la îndemână. Vei găsi această nouă funcție în meniul derulant, la opțiunea „Mai multe”, în partea dreaptă a previzualizării CV-ului/scrisorii de intenție. Apoi, trebuie doar să alegi cele două documente pe care vrei să le combini – asta-i tot!

Nu uita să citești și newsletterul nostru, unde găsești o mulțime de sfaturi excelente – și recente – despre CV-uri și carieră. La fiecare două săptămâni, specialiștii noștri în carieră adună cele mai bune sfaturi despre CV-uri și joburi și le trimit direct în inboxul tău. Vei găsi acolo trucuri pentru dezvoltarea profesională, metode de căutare a unui loc de muncă, studii despre CV-uri, sugestii pentru productivitate și sănătate mintală și multe altele. Și toate pot fi citite în doar max. 15 minute!